Close
Type at least 1 character to search
Back to top
gravura 3D in cristal gravura 3D in cristal

Gravura laser in interior

Gravarea laser la interior este procesul de gravare a unei imagini sub suprafata unui material solid, de obicei sticla cu claritate optica pentru a minimiza distorsiunile laser. Din primii ani de utilizare, spre sfarsitul anilor ’90, acest procedeu a devenit foarte avantajos din punct de vedere al costurilor, utilizandu-se un numar mare de masini de gravat laser de la cele mai mici pana la cele cu capacitate mare de productie, dar desi aceste masini sunt din ce in ce mai accesibile sunt in numar de cateva sute la nivel mondial. Multe dintre aceste masini necesita un procedeu de racire, intretinere si calibrare pentru o utilizare cat mai buna, care este foarte costisitor.

Componenta cea mai importanta a acestor masini este dioda laser, care produce un impuls solid laser si al carei pret poate fi cam 1/3 din pretul masinii.
In ultimii 5 ani utilizarea procedului de gravare in interior a devenit mult mai avantajos din punct de vedere al costurilor daca se graveaza imagini 3D in cristale sau produse promotionale. Unele companii produc souveniruri personalizate prin gravarea in interiorul unui cristal a unei fotografii sau imagini 3D. Calitatea designului si a imaginilor difera mult intre diversi producatori deoarece multi dintre ei obisnuiesc sa reduca rezolutia punctelor laser pentru a prelungi durata de viata a diodelor masinii de gravat. Atunci cand sunt produse asa cum le producem noi, la o calitate foarte ridicata rezolutia imaginii este perfecta.

Date
Post a Comment